Το Facebook Αλλάζει Μορφή και Τρέχει Προς το Μέλλον

Ο τομέας της Πληροφορικής έχει κάνει άλματα προόδου, τα οποία θα ζήλευε κάθε άλλος επαγγελματικός κλάδος. Είναι αλήθεια πως καθημερινά ανακαλύπτονται καινοτομίες, οι οποίες ενδέχεται να βελτιώσουν τη ζωή των χρηστών και να βάλουν ένα ακόμη λιθαράκι στην τεχνολογική εξέλιξη της κοινωνίας. Ένας από τους πρωτοπόρους της τεχνολογικής προόδου είναι σαφώς ο Mark Zuckerberg, ο ιδρυτής του Facebook. Μάλιστα, φαίνεται ότι έχει εστιάσει στην τεχνολογία που θα επιτρέψει στους χρήστες του να εξερευνήσουν πραγματικά εντυπωσιακές δυνατότητες.
FacebookΠιο συγκεκριμένα, το Facebook φημολογείται ότι σε λίγο καιρό (δεν υπάρχει σαφής ένδειξη ως προς το χρονικό διάστημα που χρειάζεται) θα κατέχει την τεχνολογία που απαιτείται, έτσι ώστε να διαβάζει τις σκέψεις των χρηστών. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται κάτι τέτοιο, είναι εφικτή μια τέτοια τεχνολογία. Μέσα από τα εγκεφαλικά κύματα, η επικοινωνία μπορεί να αλλάξει τελείως μορφή και να φτάσει σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο.
Έχοντας ήδη προσλάβει επαγγελματίες που έχουν εξειδικευτεί στην τεχνολογία και την επικοινωνία, το Facebook εργάζεται στην ανεύρεση αλγορίθμων που θα μπορούν να επεξεργάζονται τα σήματα που στέλνει ο εγκέφαλος. Σαφώς και αρχίζει με αυτό τον τρόπο μία νέα εποχή στην διαδραστικότητα μεταξύ ανθρώπου και υπολογιστή.
Η συλλογή δεδομένων από το ίδιο το μέσο έχει προσφέρει σημαντική γνώση στους ειδικούς, οι οποίοι μπορούν να ερμηνεύουν τις πληροφορίες και να δομούν μοτίβα συμπεριφοράς και επικοινωνίας. Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι θα ενθουσιαστούν από τις πιθανότητες που προκύπτουν μέσα από την ανάλυση των δεδομένων. Στο εγγύς μέλλον, αυτές οι πιθανότητες θα γίνουν πραγματικότητα και θα βελτιώσουν σημαντικά την εμπειρία του κάθε χρήστη.
Ήδη το Facebook έχει συγκεντρώσει αρκετές πληροφορίες, οι οποίες αποτελούν τη βάση για την ανάπτυξη μιας τέτοιας καινοτόμου τεχνολογίας. Τα προσωπικά στοιχεία του κάθε χρήστη ενδέχεται να βοηθήσουν στον σχηματισμό των αλγορίθμων που χρειάζονται για το επόμενο βήμα. Ήδη αξίζει να αναφερθεί ότι το Facebook αποτελεί το πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες κάθε μήνα.