Πέντε startups από το νησί της αγάπης, την Κύπρο

Θάλασσα, καλό φαγητό, ήλιος και φιλικοί άνθρωποι είναι συνήθως τα πρώτα πράγματα που έρχονται στο μυαλό όταν κανείς σκέφτεται την Κύπρο και όχι οι startups επιχειρήσεις. Το τοπικό startup οικοσύστημα όμως αναπτύσσεται σταθερά τα τελευταία χρόνια και αρχίζει να αποδίδει τους πρώτους καρπούς. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν 5 νέες εταιρείες από την Κύπρο:

Wargamingwargaming-net_20328239861

Αυτό είναι μακράν το πιο αναγνωρίσιμο όνομα που δραστηριοποιείται στην Κύπρο και από τους μεγαλύτερους φορολογούμενους στο νησί. Η Wargaming είναι μια πολυβραβευμένη εταιρεία ανάπτυξης video games που ιδρύθηκε το 1998, έχει κυκλοφορήσει 15 τίτλους παιχνιδιών με γνωστότερο το “World of Tanks” και απασχολεί περισσότερους από 4000 εργαζομένους. Πρόσφατα απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στην Ελληνική Τράπεζα ενώ ταυτόχρονα ολοκληρώνει την κατασκευή των καινούριων γραφείων της στη Λευκωσία, που θα είναι το ψηλότερο κτίριο στην πόλη.

Pollfish

Πρόκειται για μια πλατφόρμα ερευνών που έχοντας πρόσβαση σε εκατομμύρια ανθρώπων στον κόσμο αποκαλύπτει τις καταναλωτικές ανάγκες σε πραγματικό χρόνο. Δημιουργήθηκε το 2013 και βρίσκεται εγκατεστημένη σε 170 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα παγκοσμίως.

Covve

Η Covve είναι μια ταχέως ανερχόμενη startup εταιρεία που φέρνει την επανάσταση στον τρόπο που δικτυώνονται οι επαγγελματίες. Χρησιμοποιεί ένα φιλικό στον χρήστη οπτικό περιβάλλον και εξελιγμένους αλγορίθμους ώστε να επιτρέπει το διαμοιρασμό αρχείων και επαφών μεταξύ συναδέλφων και δικτύων, επιταχύνοντας έτσι την επικοινωνία.

Diyful

To Diyful προσφέρει μοναδικά και πρωτοποριακά διαδικτυακά εργαλεία για να διευκολύνει και να μειώσει το κόστος σε διάφορα projects για την βελτίωση του σπιτιού σας. Επιτρέπει στους χρήστες να υπολογίσουν την απαιτούμενη ποσότητα υλικών που χρειάζονται και παρέχει συμβουλές για τα εργαλεία που απαιτούνται ενώ ταυτόχρονα εκτιμά το κόστος σε χρήματα και χρόνο.

Yumbles

Το Yumbles είναι μια πλατφόρμα που συνδέει τους λάτρεις του φαγητού με μερικούς από τους καλύτερους μικροπαραγωγούς τροφής και ποτών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αναζητούν προϊόντα που φτιάχνονται στο χέρι και με βιολογικό τρόπο, χρησιμοποιώντας αγνές και τοπικές πρώτες ύλες. Είναι προσβάσιμο προς το παρόν μόνο από την Κύπρο και το Η.Β. αλλά υπάρχουν πλάνα για επέκτασή του και σε άλλες χώρες σύντομα.

Leave a Reply