Οι τεχνολογικές ανακαλύψεις των τελευταίων δεκαετιών είναι πραγματικά συγκλονιστικές, συγκριτικά με τα όσα συνέβησαν στην εξέλιξη της ανθρωπότητας μέσα σε αιώνες και σε χιλιετίες. Οι εφαρμογές είναι πάμπολλες και σε όλους τους τομείς της ζωής σήμερα, σε βαθμό ο κόσμος να θεωρεί πολλές τεχνολογίες ως δεδομένες και τη ζωή άμεσα εξαρτώμενη από αυτές.

Ο τομέας του τζόγου έχει και αυτός ωφεληθεί και εκσυγχρονιστεί χάρη στην παρέμβαση της τεχνολογίας. Αυτό συνέβη σταδιακά τους τελευταίους δύο αιώνες. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η πρώτη τεχνολογική καινοτομία στον χώρο υπήρξαν οι μηχανές με «φρουτάκια». Η πρώτη από αυτές κατασκευάστηκε το 1891, είχε 5 τροχούς και βασιζόταν στο πόκερ. Στη συνέχεια και έως σήμερα ακολούθησαν δεκάδες χιλιάδες εκδοχές του παιχνιδιού από 3 έως πολύ περισσότερους τροχούς, που έγινε γνωστό και ως «κουλοχέρης» λόγω της λαβής που τραβά κανείς για να λειτουργήσει η συσκευή με το χέρι του.download

Πέραν των μηχανών με φρουτάκια, δημιουργήθηκαν ακόμη πάρα πολλές ευρηματικές συσκευές με θέμα τις ιπποδρομίες, το πόκερ, λαχεία και άλλα τυχερά παιχνίδια. Αυτές οι συσκευές ήταν αρχικά καθαρά μηχανικές και μόλις πριν από λίγες δεκαετίες μετεξελίχθηκαν σε υβριδικές, ουσιαστικά, συσκευές που περιέχουν και μηχανικά και ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Στην πορεία του χρόνου έγιναν πολύ εντυπωσιακές, καθώς η τεχνολογία εξελίχθηκε σημαντικά.

Άλλη μια εφαρμογή της τεχνολογίας στον χώρο του τζόγου έφεραν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το διαδίκτυο. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τα πρώτα διαδικτυακά καζίνο και σήμερα στην παγκόσμια αγορά υπάρχουν χιλιάδες, με κάποια να έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή και αγαπητά, όπως για παράδειγμα το LuckyNugget. Οι προσωπικοί υπολογιστές και το διαδίκτυο έφεραν ουσιαστικά τον τζόγο στο σπίτι και μάλιστα με πολύ εντυπωσιακό και λειτουργικό τρόπο.

Η τεχνολογική εξέλιξη ωστόσο δε σταμάτησε εκεί όσον αφορά τον συγκεκριμένο χώρο. Τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα και οι φορητές συσκευές, όπως τα tablets, έδωσαν άλλη μια τεχνολογική δυνατότητα. Έτσι λοιπόν μετά από το σπίτι, μπορεί κανείς να παίξει τυχερά παιχνίδια οπουδήποτε κι αν βρίσκεται, ακόμη και στην παραλία ή στο λεωφορείο και αναμένεται να δούμε πολλές ακόμη εξελίξεις στο προσεχές μέλλον.