Η Google Ρίχνει Φως στις Μεθόδους Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

Είναι πλέον καθημερινά τα κρούσματα παραβίασης του ιδιωτικού απορρήτου στο διαδίκτυο. Πολλοί χρήστες παρατηρούν με τρόμο τα προσωπικά τους δεδομένα να υποκλέπτονται, με το φόβο ότι θα χρησιμοποιηθούν με τρόπους που θα τους υπονομεύσουν τους λογαριασμούς τους σε τράπεζες και θα διαρρεύσουν πολύτιμες και ιδιωτικές πληροφορίες. Προς αποφυγή τέτοιων δυσάρεστων συνεπειών, οι τεχνικοί της Google επιχειρούν να ρίξουν φως σε όλα τα μέτρα προστασίας των χρηστών του διαδικτύου. Με άλλα λόγια, επιθυμούν να διατηρήσουν την τεχνολογία ασφαλή και προσβάσιμη σε όλους.
Όσο κι αν φαντάζει αναπόφευκτο, εντούτοις μπορεί η παραβίαση των δεδομένων στο διαδίκτυο να αποφευχθεί. Με άλλα λόγια, μπορούν οι χρήστες να θωρακίσουν την παρουσία τους στο Googleίντερνετ. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνουν αυτό, αλλά ορισμένοι από αυτούς είναι τόσο απλοί που πρέπει να εφαρμόζονται χωρίς δεύτερη σκέψη. Για παράδειγμα, η χρήση του ίδιου κωδικού σε κάθε λογαριασμό στο διαδίκτυο αποτελεί τροχοπέδη στην προσπάθεια εξασφάλισης προστασίας.
Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό όλοι οι χρήστες να εγκαταστήσουν τα απαραίτητα προγράμματα που προλαμβάνουν κακόβουλο λογισμικό και προειδοποιούν για τυχόν κινδύνους. Στα πλαίσια αυτά, η Google έχει υιοθετήσει την ασφαλή πλοήγηση. Ως εκ τούτου, αν κάποιος χρήστης προσπαθήσει να επισκεφθεί μια ύποπτη ιστοσελίδα, θα λάβει την αντίστοιχη ειδοποίηση. Ιδιαίτερα για τις κινητές συσκευές, υπάρχει ειδική εφαρμογή που ανιχνεύει τους συγκεκριμένους κινδύνους μέσα από την ασφαλή πλοήγηση.
Τέλος, είναι πολύ επικίνδυνη η ανεξέλεγκτη εισροή και πολύ περισσότερο η ανάγνωση κακόβουλων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Γι’ αυτό και είναι ζωτικής σημασίας η παρουσία ειδικών φίλτρων για να αποφεύγονται αυτά τα emails. Αν όμως κάποιο email περάσει από τα φίλτρα, θα πρέπει ο χρήστης να αναγνωρίσει τους κινδύνους και να το διαγράψει αυτόματα.
Χρησιμοποιώντας δυνατούς και δύσκολους κωδικούς, διατηρώντας το λογισμικό ενημερωμένο και φροντίζοντας για την σωστή συμπεριφορά στο διαδίκτυο, ο κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα να παραμείνει ασφαλής και να απολαύσει την πλοήγηση στο ίντερνετ χωρίς κανέναν ενδοιασμό.